Saturday, September 1, 2012

RECELLi KURABiYE TARiFi


Hazir  iki degisik  taze  pasta aldim günlük yapilip satiyor buradaki firinimiz dan  .


Kelogslu cevizli kurabiye ve recelli kurabiye kendim hazirladim..





Cevizli kelogslu kurabiye  daha önce tarifini vermistim  bu nefis kurabiyenin ayni tarif 


Kesinlikle denemelisiniz .Bir kapali kabin icersinde 4-5 gün saklaya bilirsiniz 









Recelli kurabiye tarifi









malzemeler



  • 250 gram bugday nisastasi


  • 4 yemekasik dolusu un


  • 1 tatli kasik kabartma tozu


  • 125 gram  tere yag


  • 2 tane yumurta


  • yarim su bardak toz seker


  •  cilek receli  üzerine  kullanmak icin



hazirlanisi




  • Hamurumuzu yumusak yuguralim un ayarini ayarlaya bilirsiniz .


  • Kurabiyeleri yuvarlarken elinizi yag damlatin ki yapismasin.


  • Cok kücük parcalar yuvarlayin ortasina parmaginizla bastirin .


  • Bastirdiginiz oyuklara cay kasik  ucu ile cok az recelden koyup firin tepzisine siralayip 175 derece firinda pisirin .


  • Afiyetler olsun 







0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home