Friday, August 24, 2012

Padişah Kebabı Tarifi


Tahta şiş ile yapılan ızgara ve yemekleri her zaman çok severim. Hem pratik, hem çok sevimli, hemde lezzetli oluyorlar. Bugün de saraylara layık bir lezzet, padişah kebabı ‘nın tarifini paylaşıyoruz.




Kuzu kuşbaşını ince ince kıyalım. Daha sonra yeterince incelebilmesi için satırdan geçirelim. Aynı şekilde kuyruk yağını da ince bir şekle getirelim. Yeterince ince bir kıvama geldikten sonra tuzunu, incecik doğradığımız sarımsakları ve baharatlarını ilave edip iyice yoğuralım.




Hazırladığımız harcımızı tahta şişlerimize yerleştiriyoruz. Yerleştirirken önce elimizle rulo şekli verelim, daha sonra şişi üzerine koyup etrafına geçmesini sağlayalım.




Tüm malzemeleri bu şekilde değerlendirerek yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 240 derecelik fırınımızda kebabımızı pişiriyoruz.




Kebaplar pişerken bu esnada garnitürü ve servisimizi hazırlayalım. Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Daha sonra kırmızı soğanı, kırmızı biberi ve maydanozu da küçük küçük doğruyoruz ve derin bir karıştırma kabına alıyoruz hepsini. Üzerine tuzunu, zeytinyağını ve nar ekşisini ilave edip harmanlıyoruz. Servis tabağımızın bir kenarına garnitürümüzü koyuyoruz. Yanına lavaşı koyuyoruz ve üzerine kebabımızı koyarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home