Saturday, July 14, 2012

Vişne Tatlısı Tarifi, Tatlı Tarifleri, Oktay Usta Tatlı Tarifleri

  • 2,5 su bardağı su


  • 500 gr. toz şeker


  • 500 gr. vişne


  • Dilimlenmiş bayat ekmek


  • kaymak






Vişne tatlısı oldukça leziz bir çeşittir. Aniden gelen konuklarımıza kolayca yapıp sunabiliriz. Yaz aylarında içimizi ferahlatan hafif tatlılardan biridir. Vişneli ekmek tatlısını sizler için tatlı tariflerinde hazırladık.


Öncelikle bayat ekmekleri 2 cm. kalınlığında dilimleyelim. Daha sonra ekmekleri ortadan ikiye ayıralım ve fırın tepsinse dizip 150 C lik fırında kızarana kadar pişirelim. Diğer taraftan toz şeker ve suyu kaynatalım. Çekirdekleri ayıklanmış vişneleri şerbetin içine atalım. Vişne tanelerini tabağa alalım ve vişne şurubunu soğumadan ekmeklerin üzerinde hafifçe gezdirelim.


Daha sonra tekrar ocağa alıp koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Şerbet koyu kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Ekmek dilimlerini tabaklara yerleştirip kalan vişne tanelerini de ekmeklerin üzerine pay edelim. Soğuduktan sonra kaymak ekleyip servise sunalım. Afiyet olsun.


 

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home